GY.I.K.


Miért egészségesebb mosható betétet használni?

Az eldobható betétekre sokan érzékenyek: az illatanyagára,  a különböző gyári vegyületekre, amivel fehérré varázsolják őket és az egyéb alkotóanyagokra, amelyek esetlegesen visszaszivárognak használatuk során. 

A tampon nincs jótékony hatással a hüvelyben élő flórára. Nemcsak a vért szívja magába,  hanem a hüvelyváladékot is. Ennek hiányában sérülékenyebbé válhatunk. Ha felborul a Ph érték megfelelő egyensúlya, akkor könnyen gombás fertőzés jelentkezhet. 

A tampon és minden más olyan eszköz, amely huzamos ideig tartózkodik a hüvelyben gyengíti annak izomzatát. Ezek folyamatos tartásától renyhévé válnak  az ott található izmok.  Számos kellemetlen dolgot vonz maga után, például köhögés, tüsszentés hatására történő vizeletcsepegést… Rendszeresen végzett tornával karbantarthatóak ezek az izmok is-:) !!

Vastagabb a mosható betét az eldobhatónál?

 Használtam mindkettőt: eldobható és mosható betétet is, és nem érzek számottevő különbséget közöttük.

Melyik méretet válasszam?

Ez függ a menstruáció erősségétől illetve az életkortól.

Tini lányoknak, akik most kezdenek el menstruálni  a  “Tini” mosható betét csomagot javaslom. 

“Fátyol” mosható betét csomagot azoknak ajánlom, akik menstruációjában 2-3 intenzívebb nap található, a többi napon enyhébb/pecsételő vérzésük van. 

Azon nőtársaknak, akiknek erős a menstruációjuk inkább a “Niagara” mosható betét csomagot válasszák, ahol főleg a nagyobb méretű betétek dominálnak. 

Természetesen egyedileg is össze lehet állítania egy csomagot.

Stabilan a helyükön maradnak, nem csúszkálnak, nem fodrozódik fel a szélük, jól teljesítenek nagyobb mennyiségű vér “elnyelésénél” is.

Erős menstruációnál is használható?

Igen,  használható. A legnagyobb méret ajánlott erős vérzésnél illetve éjszakára. Nagy nedvszívó képességgel bírnak a betétek, átázástól nem kell tartani.

 Tényleg kimosható?

Használat után ajánlott a HIDEG vízzel való átmosás,  mindaddig, amíg tiszta víz nem folyik ki belőle. 

Aztán a “foltos rész” folyékony szappannal (vagy marhaepeszappannal)  való átdörgölése következik.  Ilyen állapotban nyugodt szívvel hagyhatjuk mindaddig, amíg elindítunk egy gépi mosást. (40 fokos program elegendő, betehetjük a ruhák közé! 60 fokos mosóprogramot is kibír.) 

Szárítás során kerülni kell a fűtőtestre helyezést, mert hosszú távon károsíthatja a benne lévő nedvességzáró réteg minőségét.

Napfény viszont folttisztító hatással bír.

 Mit csináljak vele házon kívül?

A betét két végét behajtogatva a közepe felé, szárnyakat rápatentolva kis csomagot kapunk. Így a szennyezett rész befele néz.  Könnyedén magunkkal tudjuk vinni és este, otthon a tisztításnál leírt műveletsort végrehajtjuk. (ld. a szemléltető diavetítést a Mosás/Tisztántartás  oldalamon)

 

 

 

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s