GY.I.K.


Tényleg kijön belőle a vér?

A mosható betét tisztán tartása sokkal könnyebb, mint azt gondolnád!

Otthon: használat után hideg vízzel kiöblíted és folttisztító szappannal átdörgölöd a szennyezett részt. Kis idő múltán kiöblíted belőle.  A mosógép dobjában tudod tárolni a következő mosásig. 40 fokon  történő mosás elegendő, de 60 fokot is bírják az anyagok, ha úgy érzed szükségét.

Házon kívül: két végét behajtod és bepatentolod, kis borítékformát kapsz végezetül.Így a szennyezett fele kerül belülre. Beteszed egy kis zsákocskába és otthon elvégzed a fent leírtakat.

 A közvetlen napfénynek folttisztító és fertőtlenítő hatása van, ezért érdemes alkalmanként a szabadban szárítani.

Vasalni, szárítógépben szárítani nem szabad!! Fűtőtesten, radiátoron való szárítását nem ajánlom, mert hamarabb elöregszik a betétben levő nedvességzáró réteg.

Miért egészségesebb mosható betétet használni?

Az eldobható betétekre sokan érzékenyek: az illatanyagára,  a különböző gyári vegyületekre, amivel fehérré varázsolják őket és az egyéb alkotóanyagokra, amelyek esetlegesen visszaszivárognak használatuk során. 

A tampon nincs jótékony hatással a hüvelyben élő flórára. Nemcsak a vért szívja magába,  hanem a hüvelyváladékot is. Ennek hiányában sérülékenyebbé válhatunk. Ha felborul a Ph érték megfelelő egyensúlya, akkor könnyen gombás fertőzés jelentkezhet. 

A tampon és minden más olyan eszköz, amely huzamos ideig tartózkodik a hüvelyben gyengíti annak izomzatát. Ezek folyamatos tartásától renyhévé válnak  az ott található izmok.  Számos kellemetlen dolgot vonz maga után, például köhögés, tüsszentés hatására történő vizeletcsepegést… Rendszeresen végzett tornával karbantarthatóak ezek az izmok is-:) !!

Vastagabb a mosható betét az eldobhatónál?

 Használtam mindkettőt: eldobható és mosható betétet is, és nem érzek számottevő különbséget közöttük.

Melyik méretet válasszam?

Ez függ a menstruáció erősségétől illetve az életkortól.

Tini lányoknak, akik most kezdenek el menstruálni  a  “Tini” mosható betét csomagot javaslom. 

“Fátyol” mosható betét csomagot azoknak ajánlom, akik menstruációjában 2-3 intenzívebb nap található, a többi napon enyhébb/pecsételő vérzésük van. 

Azon nőtársaknak, akiknek erős a menstruációjuk inkább a “Niagara” mosható betét csomagot válasszák, ahol főleg a nagyobb méretű betétek dominálnak. 

Természetesen egyedileg is össze lehet állítania egy csomagot.

Stabilan a helyükön maradnak, nem csúszkálnak, nem fodrozódik fel a szélük, jól teljesítenek nagyobb mennyiségű vér “elnyelésénél” is.

Erős menstruációnál is használható?

Igen,  használható. A legnagyobb méret ajánlott erős vérzésnél illetve éjszakára. Nagy nedvszívó képességgel bírnak a betétek, átázástól nem kell tartani.

 

 Mit csináljak vele házon kívül?

A betét két végét behajtogatva a közepe felé, szárnyakat rápatentolva kis csomagot kapunk. Így a szennyezett rész befele néz.  Könnyedén magunkkal tudjuk vinni és este, otthon a tisztításnál leírt műveletsort végrehajtjuk. (ld. a szemléltető diavetítést a Mosás/Tisztántartás  oldalamon)

 

 

 

 

 

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s